יעוץ גירושין

מונחים כלליים בנושא גירושין שחשוב להכיר.


יעוץ גירושין אצל עורך דין הוא הדרך הנכונה כדי לעבור את תהליך הגירושין במהירות, להוציא את המיטב מחתימת הסכם הגירושין, ולחסוך בהוצאות עד כמה שניתן. עורך דין המתמחה בכל הנושאים הקשורים לגירושין כמו מזונות, חלוקת רכוש או הסדרי ראיה, יודע להנחות ולהסביר כיצד יש להתנהל מול צד ב', והוא עוזר להכין אסטרטגיית גירושין יעילה.

הסכם גירושין או לא?

לעיתים כדאי להגיע להסכמה בגירושין, ולהחליט באופן מסודר על חלוקת הנכסים והממון שנצברו על ידי שני בני הזוג במהלך תקופת הנישואים. ממולץ להגיע להסכם במידה ויש ילדים בתמונה. הילדים לוקחים את זה קשה מההורים, ולכן בני הזוג שמתגרשים צריכים לנסות להקל עם הילדים ולהראות להם שההורים מסתדרים ומגלים הבנה למרות שהם נפרדים.

אך אם הצדדים אינם מסתדרים וישנה מחלוקת מלכתחילה – מהגשת תביעת הגירושין ועד לחתימה הסופית – רצוי לשכור עורך דין שיעזור כבר מהצעד הראשון, ולהקדים את הצד השני בהליכים, למשל בהגשת התביעה לבית הדין. הצד השני לא תמיד ינהג בתמימות וביושרה, וינסה להשיג כמה שיותר נכסים ורכוש או משמרות על הילדים.

גירושין ברבנות או בבית הדין לענייני עבודה

אם בני הזוג הרוצים להתגרש לא מסכימים על כך, כיוון שהם אינם מסכימים על הסדרי הראייה, חלוקת הרכוש וכדומה. אז אחד מהם צריך להגיש תביעה ברבנות. אם הצד שהוגשה נגדו התביעה מסרב לגירושין, בית הדין הרבני מטיל עליו סנקציות שונות עד שהוא משנה את דעתו. לתביעת הגירושין צריך להגיש מסמכים מהימנים והסבר מוצדק לתביעה.

תביעת גירושין אפשר להגיש לבית הדין לענייני עבודה או לבית הדין הרבני. הראשון מבני הזוג שיגיש את התביעה לאחד משני בתי הדין האלה, יקבע למעשה היכן יתנהלו הגירושין. כל בית דין שם דגש על דברים אחרים ונקודות שונות, בנושאים מסויימים הרבנות מטיבה פחות עם האישה, למשל אם האישה בגדה בבעלה, היא אינה זכאית למזונות.

מזונות

כחלק מההסכם הסופי לגירושין מחליטים על חלוקת המשמרות בין האב לאם. בית המשפט לענייני משפחה ממליץ לרוב כי הילדים יגדלו בחיק האם, כיוון שהנוכחות של האם בהתפתחות של הילדים חשובה מאוד. האב חייב להעניק לילדיו צרכים בסיסיים הכוללים: מזון, ביגוד וקורת גג. אם האב אינו מוכן לשלם מזונות ילדים, על האם לבצע תביעת מזונות. בית המשפט קובע את סכום המזונות לפי המשכורת של האב, גם אם הוא לא משתכר הוא אומד את נכסיו ומחליט כמה עליו לשלם.

הסכם ממון

כיום זוגות רבים חותמים על הסכם ממון או הסכם חלוקת רכוש לפני הנישואין, וכך קובעים כי רכוש וממון שייכים רק לבן זוג אחד ובמידה ומתגרשים לא ניתן להתווכח עליהם. על הסכם כזה חותמים אצל נוטריון או ברשם נישואין, וחייב לאשר אותו בבית הדין לענייני משפחה.